Czerwony kał a spożywanie buraków

Witam, Zauważyłam, że od 2 dni mój kał jest czerwony. Nie wiem czy mam się niepokoić? Ostatnio jadłam buraki, a to podobno może być przyczyną. Badałam w październiku kał i było ok. Wspomnę tylko, że ostatnio lekarka przepisała mi Debretin.
KOBIETA, 26 LAT ponad rok temu

Tamowanie krwawienia za pomocą endoskopu

Endoskopia to rewolucyjna metoda - nie tylko diagnostyczna, ale również terapeutyczna. O tamowaniu krwawienia z użyciem endoskopu opowiada lek. Marcin Radkowski.

Kał po spożyciu buraków lub chociażby soku z buraków może mieć zabarwienie czerwono-różowe, takie jak sam spożyty produkt.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty