Zapytaj lekarza

1 , 0 2 7 , 6 5 1

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jak interpretować badanie morfologii u 24-letniego mężczyzny?

Witam. Proszę o analizę badań morfologi. czerwiec 2018 sierpień listopad grudzień WBC 8.0 4.0- 10 7,6 12,62 10.12 LYM% 24,8 20-50 8,1 25,1 MXD% 9,9 3.0-15 NEUT% 65,3 45-70 83,2 62,7 RBC 5,69 4,50- 6.00 4.8 5,7 5,56 HGB 18,4 14-18 15,5 16,7 17,5 HCT 52,5 40-55 45,5 47,7 50.8 MCV 92,3 80-98 95 94,2 91,4 MCH 32,3 26,0- 32,0 32,5 32,9 34,4 MCHC 35.0 32-37 34,2 35.0 34,4 RDW-CV 14.4 11,5-14,5 10,6 12,7 12,9 PLT 233 150-400 200 179 241 PDW 11,9 9.0- 16.0 14,3 16,2 15,4 MPV 10.3 8.0-12.0 9.5 8,8 12,1 P-LCR 28.0 15-45.0 43,7 W badaniu moczu z czerwca b.r leukocyty 1-2wpw erytrocyty 10-20wpw
MĘŻCZYZNA, 24 LAT ponad rok temu

Niedobór żelaza u mężczyzn

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy