Zapytaj lekarza

1 , 0 1 7 , 5 4 3

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Medycyna rodzinna: Pytania do specjalistów

O czym może świadczyć drganie powieki?

Witam. Od około 5-6 tygodni mam drganie powieki , kilka razy w ciągu dnia mimowolnie drga, drganie pojawia się również po tym jak zacisnę oczy a po chwili...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

O czym może świadczyć ból pod żebrami i trudności z oddychaniem?

Witam od jakiegoś czasu mam bóle z lewej strony pod żebrami i trudności z oddychaniem ból utrzymuje się do paru godzin

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jacek Gleba

Co może być przyczyną niskiego poziomu chlesterolu?

Dzień dobry, mam pytanie lekarz zwrócił mi uwagę na niski poziom cholesterolu( całkowity 160; HDL 90; LDL 30). Który ten czynnik jest zaniżony i co Może...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jacek Gleba

Czy kreatynina 0,94 jest niepokojąca?

czy kreatynina 0,94 jest niepokojąca

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jacek Miśkiewicz

Czy powinnam się martwić moimi wynikami?

Moje wyniki CRP to 42; OB 41; Fibrynogen 4,80; MCHC 35,6; INR 0,80; APTT 23; żelazo 171; cholesterol 193. Pozostałe w normie. Powinnam się martwić czy...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co zrobić w przypadku obecności w organizmie grzybów po antybiotykoterapii?

jaki powinnam zastosować specyfik jeżeli zażywałam bardzo dużo antybiotyków i mam w organiżmie grzyby

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Czy mogę zażyć lek przeciwbólowy stosując lek na zakażenia bakteryjne?

Witam wziąłem 5 godzin temu taromentin 875 mg 125 mg czy mogę zażyć ibuprom max sprint ma bół głowy czy cos innego lepiej

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co oznacza wynik moich badań?

Dzień dobry. Proszę o interpretację wyniku obserwacja w kierunku nadkrwistosci Kwas moczowy 270, LDH 178, WBC 9,4, NE 56,4, LY 34,MO 7,1, EO 2,0, BA...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Czy takie minimalne stałe podwyższenie amylazy to powód do niepokoju?

Witam. Od roku mam minimalnie podwyższony poziom amylazy. W ostatnim badaniu wyszło 105 U/l , gdzie jako norma podano 28 - 100 U/l. Występuje ponadto stolec...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Jakie tabletki osłonowe przyjąć w przypadku stosowania antybiotyku?

Witam.O trzech dni biorę antybiotyk "ACICLOVIR AL 800" .Jednak Lekarz nie przepisał mi żadnych tabletek osłonowych.Czy mogę sama zastosować do tego antybiotyku...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jacek Gleba

Co mogą oznaczać silne wymioty po wypiciu alkoholu?

Nieustające wymioty! Witam. Dziś zaliczyłem strasznie alkoholową imprezę. Od 1 w nocy intensywnie wymiotuję. Do tej pory zdarzyło się to już 19 razy. Nie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

O czym może świadczyć ból pachy i ręki?

Witam. Mam 28 lat. Od kilku miesięcy odczuwam rwanie pachy lewej i czasami bol lewej piersi. Nie wyczowam żadnych zmian. Dodam że lewa ręka dosyć często...

ODPOWIADA 2 EKSPERTÓW:
Mgr Łucja Fitchman
Mgr Bożena Waluś

O czym może świadczyć siniak w miejscu rozdrapania pieprzyka?

Zdrapalem pieprzyk I Od ponad tygodnia mam w tym miejscu siniaka który robi się coraz większy. Co to może być?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co może powodować powiększenie ślinianek?

Obie śliniaki podżuchwowe o zachowanej echogeniczności miąższu. Prawa wymiarze głebokim 15mm lewa do 20mm powiekszona.Cech złogów i ognisk zapalnych miąższu...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jacek Gleba

Czy lek Propanol na migrenę jest skuteczny?

Mężczyzna lat 28 Daniel Czy lek propranol na migrene to dobry lek wszystkie inne leki na migrene nie pomagają mi dodam że migrene mam już miesiąc po nakłuciu...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jacek Gleba

O czym może świadczyć uporczywy suchy kaszel?

Witam od poł roku ciągle ma suchy kaszel ktory cieszko jest mi okaszlac w nocy się nasila i piecie klace pierszowej i podusza mnie do tego ciągle kicham...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jacek Gleba

Co może być przyczyną biegunki pomimo podjętego leczenia?

Po stoperanie miałam uczulenie puścilo po odstawieniu ale wróciło tylko mniejsze przy tym mam biegunkę. Dlaczego tak się dzieje? Proszę o odpowiedź...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jacek Gleba

Co mogą oznaczać zawroty głowy oraz zbytnie odczuwanie smaków?

Od kilku dni zauważyłam u siebie kilka dziwnych objawów: ciagłe zawroty głowy i za mocne odczuwanie kwaśnego smaku np. sok, który zwykle był dla mnie słodki...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jacek Gleba

Co oznaczają moje wyniki krwi?

Witam.Podam wyniki krwi prosze o weryfikację: Morfologia krwi (C55) Leukocyty (WBC) ↓ 4,6 10^9/L 4,8 — 10,8 Erytrocyty (RBC) 4,99 10^12/L 4,50 — 6,10 Hemoglobina...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Po jakim czasie od bezpośredniego kontaktu można zarazić się cytomegalią?

Witam, po jakim czasie od kontaktu z osobą (ślina), która przechodzi cytomegalię mogą wyjść dodatnie igm, jeżeli doszło do zarażenia?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski
Strefa Kobiety
Ważne tematy