Zapytaj lekarza

1 , 0 1 6 , 8 2 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Ciąża: Pytania do specjalistów

Czy można jeść wędzonego łososia w ciąży?

Dzień dobry, Czy w ciąży można jeść łososia wędzonego na zimno? Ostatnio zjadłam 1 plasterek i bardzo boje się, że zaszkodziłam dziecku. Jetem w 31 tygodniu.

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Maja Czerwińska-Rogowska

Co oznacza poziom cukru w 27-tygodniu ciąży?

Dzień dobry, jestem w 27 tygodniu ciąży. Wykryto u mnie cukrzycę ciążową. Stosuje dietę oraz mierze poziom cukru we krwi 6 razy dziennie. Bardzo proszę...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Czy możliwe jest wykonanie podwiązania jajowodów?

Witam. Mam 28 lat i 3 dzieci. Każda ciąża była rozwiązywana przez cc (przy dwóch pierwszych cięcie na macicy poziomo, przy trzecim pionowo). Po ostatnim...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co oznaczają bóle pod pachą?

Dzień dobry , mam problem spowodowany bólem pod lewą pachą. Pod koniec ciąży miewałam ostre bóle pod lewą pachą . Dwa razy byłam na USG i okazało się,...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Łucja Fitchman

Co oznacza anomalia płodu biometryczna oraz anomalia płodu morfologiczna?

Witam, Chciałabym się zapytać co oznacza anomalia płodu biometryczna oraz anomalia płodu morfologiczna ?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Czy mam cholestazę ciążową?

Witam. Robiłam badanie krwi pod wzgledem Cholestazy w ciąży. Moje wyniki to : ALT 25 (10-31) AST 22 (10-31) a kwasy zółciowe to 3,8 umol/l <10 Mam...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Jak leczyć grzybicę pochwy u 30-latki?

W kwietniu zgłosiłam się do ginekologa z dyskomfortem i pieczeniem lekkim w czasie oddawania moczu . Suchość pochwy . Lekarz stwierdził grzybice dostałam...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jarosław Maj

Jak zrzucić kilogramy po ciąży w wieku 22 lat?

Witam mam 22 lata i niestety waga 64 kg przy wzroście 156... jestem mama dwójki dzieci niestety te kilogramy są skutkiem ciąż (dwa cc) cały czas próbuje...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Maja Czerwińska-Rogowska

Czy poziom TSH w ciąży jest prawidłowy?

Czy TSH na poziomie 3,10 µIU/ml (norma 0,270 4,200) na początku ciąży, przy chorobie Hashimotho, bez substytucji hormonami jest niebezpieczne dla ciąży?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Jak interpretować wynik badań Western Blot?

Witam. Z badań Western Blot typu Igg i Igm dostałam wyniki; negatywny Igg i pozytywny Igm. Jestem w 7 tygodniu ciąży. Co robić?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Czy konieczna jest amniopunkcja?

Dzień dobry, Mam pytanie. Robiłam badanie prenatalne i zostało mi polecone zrobienie zabiegu amniopunkcji. Chciałabym się zapytać czy powinnam się niepokoić...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jarosław Maj

Czy silny ból brzucha i głowy mogą być objawami nerwicy?

Witam. Mam takie pytanie. 10 miesięcy temu urodziłam córeczkę. Od ok miesiąca/półtorej boli mnie brzuch,cały. Czasem po lewej stronie,czasem po prawej...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr Krzysztof Dudziński

Czy wyniki hormonów TSH w 17 tyg. ciąży są prawidłowe?

Witam Jestem w 17 tyg ciązy. Chciałabym się dowiedzieć czy wyniki hormonów TSH 2,095 µIU/ml, FT3 2,09 pg/ml, FT4 0,85 ng/dl są w normie, czy jest potrzeba...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Czy problemy z drogami moczowymi mogą prowadzić do krwawienia z odbytu?

Witam mam 28 lat od jakiegoś czasu mam problemy z drogami moczowymi brałam antybiotyki na zapalenie dróg moczowych i nie przeszło mi to tak zupełnię bo...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Jak radzić sobie z obawami w ciąży?

Witam, jestem w 18 tyg.ciąży (moja pierwsza) i praktyczne od początku czuję obawy o maleństwo, czy urodzi się zdrowe, czy będzie prawidłowo się rozwijało,o...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
mgr Irena Mielnik-Madej

Jak leczyć niedoczynność tarczycy w 7 tygodniu ciąży?

Witam Jestem w 7 tygodniu ciąży , choruję na niedoczynność tarczycy , wynik tsh okolo 5 tygodnia wynosił 3,5 norma do 4,2 brałam Euthyrox88 , zwiększono...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Czy stosowanie mydła naturalnego Radiorax jest bezpieczne w ciąży?

Witam Chciałam się zapytać podczas ciazy i laktacji posiadałam w toalecie do mycia rak mydełko naturalne radiorax chyba z glinka biała i nanosrebrem...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Czy lek Monural 3g jest bezpieczny w ciąży?

Witam. Jestem w 5 tygodniu ciąży i dziś dostałam lek MONURAL 3g. Mam liczne bakterie w moczu. Czy ten lek nie zaszkodzi ciąży? Dziś na usg tylko pecherzyk...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Stawski

Co oznaczają wyniki badań tarczycowych w ciąży?

Dzień dobry, w 11 tygodniu ciąży odebrałam wyniki tarczycy. Niestety nie są dobre. Wizytę u endokrynologa udało mi się zapisać dopiero za 2 tygodnie czyli...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Jak zmniejszyć wagę po porodzie?

Dzień dobry mam 21 lat waże 94 kg i mam 170 cm wzrostu . Karmię piersią 11 miesięczna córeczkę . Od dwóch lat chorowalam na nadczynność tarczycy i zawsze...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Maja Czerwińska-Rogowska
Strefa Kobiety
Ważne tematy