Zapytaj lekarza

1 , 0 1 7 , 6 4 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Hematologia: Pytania do specjalistów

Czy można oddawać krew przy przewlekłym zapaleniu zatok?

Czy przy przewlekłym zapaleniu zatok bez stanu zaostrzenia od pół roku (brak objawów, brak płynu w zatoce, z torbielą do usunięcia) można oddawać krew?...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jacek Miśkiewicz

O czym świadczy podwyższający się poziom kreatyniny?

Witam, O czym swiadczy podwyzszajacy się poziom kreatyniny i obniżenie wskaźnika EGFR. 2 dwóch badaniach w ciągu 3 msc. Pierwsze badanie 21.05 kreatynina...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

O czym świadczy mój wynik MCHC oraz OB?

Dzień dobry :) chciałam sie zapytać o niski wskaźnik OB mianowicie 2 oraz o za wysokie MCHC o wartości 36,1. Czy to świadczy o chorobie ?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Czy moje wyniki krwi są w porządku?

Moje wyniki badan krwi poza normą: limfocyty 47%, glukoza 103mg/dl, INR 0,89 , czas protrombinowy 11,40 sek, APTT 25,30 sek. Czy mam sie czego obawiac?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Czy moja morfologia jest odpowiednia?

Witam, robiłem morfologię z rozmazem automatycznym. Wszystkie wyniki są w normie poza MON%, wynosi 8,3 przy normie 8%. Wyniki potrzebne mi są do komisji...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Jak interpretować wyniki badania krwi w ciąży?

Witam, mam 26 lat, jestem w ciąży. W ostatnich wynikach krwi bazofile i limfocyty są poniżej normy. Bazofile 0,01 tys/ul* limfocyty 17,2 %* reszta w normie....

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Czy moje wyniki mogą świadczyć o anemii?

Dzień dobry. Proszę o pomoc w interpretacji moich wyników badań: Hemoglobina 10,2 g/dl ( norma: 11,2-15,7 ) Hematokryt 32,220 % ( norma: 34,100-44,900...

ODPOWIADA 2 EKSPERTÓW:
Lek. Paweł Szadkowski
Lek. Jacek Miśkiewicz

Co może oznaczać problem z poziomem żelaza u męża?

Mój mąż od od trzech tygodni ma problem z poziomem żelaza we krwii, 13.lipca było to 3.2; 20 lipca 27,8; 30lipca znowu 4,5. Jest osłabiony, szybko się...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jacek Gleba

Czy podczas zażywania Tamoxifenu można być krwiodawcą?

czy podczas zażywania tamoxifenu można być krwiodawcą?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co oznacza wynik moich badań?

Dzień dobry. Proszę o interpretację wyniku obserwacja w kierunku nadkrwistosci Kwas moczowy 270, LDH 178, WBC 9,4, NE 56,4, LY 34,MO 7,1, EO 2,0, BA...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co mogą oznaczać dziwne wahania leukocytów?

Witam Tydzień temu robiłam badania krwi, wyszła mi leukocytoza. Wczoraj ponowiłam badania i tym razem wyszła mi leukopenia. Czy to możliwe żeby w ciągu...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jacek Gleba

Czy wysokie żelazo może utrudniać zajście w ciążę?

Witam. Od kiedy tylko pamietam mialam zawsze wysoki poziom zelaza w morfologii. Wynik 225 gdzie granica to 150. Ostatnio mialam morfologii w styczniu...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

O czym mogą świadczyć słabe wyniki po radiochemioterapii?

Słabe wyniki po radiochemioterapii. Mam 52 lata , jestem 4 miesiące po leczeniu radiochemioterapii. Mam niskie leukocyty 2,81 i płytki krwi 133. Mam...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Diana Kupczyńska

Czy podanie kontrastu podczas TK może wpłynąć na poziom hemoglobiny?

Dzień dobry czy podanie kontrastu podczas TK może w czasie późniejszym wpływać na poziom hemoglobiny?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Maria Magdalena Wysocka-Bąkowska

Co może być przyczyną moich wyników morfologii?

Moje wyniki CRP to 42; OB 41; Fibrynogen 4,80; MCHC 35,6; INR 0,80; APTT 23; żelazo 171; cholesterol 193. Pozostałe w normie. Powinnam się martwić czy...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jacek Gleba

Jak interpretować swój wynik morfologii?

Witam! Proszę o interpretację wyników morfologii. Podaje parametry L i H. PDW 17.20 fl norma 9.80-16.10 H Neutrofile 1.76 tyś/ul norma 2.00-7.00 L Neutrofile...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co oznaczają moje wyniki krwi?

Witam.Podam wyniki krwi prosze o weryfikację: Morfologia krwi (C55) Leukocyty (WBC) ↓ 4,6 10^9/L 4,8 — 10,8 Erytrocyty (RBC) 4,99 10^12/L 4,50 — 6,10 Hemoglobina...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Czy mój poziom serotoniny jest prawidłowy?

Witam, Mam pytanie odnosnie morfologi. Zrobilam badania seroniny- morfologia. Poniewaz cierpialm wczesniej na depresje, a od dluzszego czasu nie wspomagam...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Alina Nowicka

Co oznacza mój wynik krwi?

Witam, właśnie odebrałam wyniki krwi: Kreatynina 1,1, egfr 57. Co to może oznaczać?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Czy po gastroskopii można następnego dnia pobrać krew do badań?

Czy po zabiegu gastroskopii przy znieczuleniu mogę następnego dnia pobrac krew do badań? Czy znieczulenie będzie miało wpływ na wynik badań?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski
Strefa Kobiety
Ważne tematy