Zapytaj lekarza

1 , 0 2 1 , 1 1 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Hematologia: Pytania do specjalistów

Interpretacja USG jąder i moszny, a problemy z płodnością

Mąż miał robione badania USG jąder i moszny jak i usg przezodbtniczo...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Budlewski

Niski poziom żelaza w badaniu krwi

Mam pytanko. Synek ma 5 lat. Dzisiaj byłam z synkiem u krwi i jego żelazo wynik 43,0... A normy 65,0-175,0. Pomóżcie proszę?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Jakie witaminy na niską hemoglobinę?

Dzień dobry, mam niską hemoglobinę przy chorobie nowotworowej. Jakie witaminy państwo polecacie?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Budlewski

Jak zinterpretować taki wynik badania krwi?

Dzień dobry, proszę o interpretację wyników badań krwi (podaje wyniki obniżone bądź zawyżone): morfologia krwi z rozmazem MCV 81.5 fL 82.0...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Wysokie monocyty w badaniach krwi to powód do niepokoju?

Czy wynik monocytów 1,36 ( norma: 0,2 - 1,0) 15,5 % ( norma: 2,0 - 10,0) przy pozostałych parametrach...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Czy powinnam konsultować się z lekarzem przy podwyższonych wartościach PDW?

Witam, Czy przy podwyższonych wartosciach PDW: 17,7% MO: 0,4 10^9/l BA: 0,1 10^9/l (pozostałe wyniki z morfologii w normie) powinam skonsultować...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Budlewski

Interpretacja USG dopplera naczyń domózgowych

W opisie USG DOPPLERA NACZYŃ DOMÓZGOWYCH : niejednokrotne blaszki miażdżycowe w opuszce obu ICA i początkowych odcinkach obu ICA z zwężeniem ok.65% po...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Diana Kupczyńska

Interpretacja wyników badania krwi w diagnostyce osłabienia i problemów żołądkowych

Dzień Dobry , proszę o interpretacje wyników z badania krwi , od lipca mam problemy...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Co oznacza mój wynik ggtp?

Witam, odebrałem dziś badania krwi, moje ggtp wynosi 8 przy normach 10-70. Czym jest to spowodowane, jak mogę osiągnąć normalny wynik? ( wiek- 19 lat )

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Diana Kupczyńska

Wyniki badań krwi a lekkie przeziębienie

Dzień dobry. Wykonałam w czwartek badanie krwi (biochemia podstawowa [cukier] oraz...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Czy miesiączka mogła zafałszować badanie na krew utajoną w kale?

witam, ze względu na niejasne przyczynowo bóle kolkowe brzucha zlecono mi badanie na

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jacek Gleba

Czy taki wynik morfologii z rozmazem to powód do niepokoju?

Witam, podczas ostatniego badania cała morfologia z rozmazem wyszła w normie łącznie z OB poza monocytami w rozmazie 10% norma 3-8 a bez rozmazu wszystko...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Budlewski

Wyniki morfologii krwi - o czym mogą świadczyć?

Witam, o czym może świadczyć wynik WBC 15,94 (norm do 10,20), RBC 5,23 (do 5,00),...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Ketony w moczu, a cukrzyca

Mam stwierdzone ketony w moczu w liczbie 15. Poza tym morfologia całkowicie w normie. Czy powinienem zrobić jakieś dodatkowe badania w kierunku cukrzycy?...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Czy odwirowane osocze można podać dożylnie?

Witam zajmuje się ostrzykiwaniem osoczem ale nie wiem czy tak odwirowane osocze mogę podać dozylnie czy moze mieć dobre działanie i czy że strzykawki...

ODPOWIADA 2 EKSPERTÓW:
Dr n. med. Diana Kupczyńska
Lek. Katarzyna Mudel

Czy takie wyniki badania krwi mogą świadczyć o zakrzepicy?

Witam. Chciałam prosić o interpretacje mojego wyniku krwi. 12.10.2018 robiłam badania,...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Jak rozumieć wyniki morfologii 1,5-rocznej córki?

proszę o analize wynikow badan 1,5 rocznej corki : Morfologia Nazwa Badania Wartość Jednostka Norma RBC 5.09 [ 106/ µl ] 3.1 - 5.3 HGB 12.6 [ g/dl...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Jak zinterpretować wyniki morfologii krwi?

Krwinki czerw. RBC ↑ 5,36 10^12/L 3,7 — 5,1 MCV ↓ 74,0 fL 77,0 — 95,0 MCH ↓ 22,69 pg 27,0 — 34,0 MCHC ↓ 30,77 g/dl 32,0 — 36,0 RDW ↑ 19 % < 15 PDW...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Na co wskazuj spadek PLT u 6-latka?

Witam! Mój 6 letni syn miał robiona morfologie w sierpniu i miał 292 PLT, zaś w grudniu juz 250 PLT. Oglądałam wcześniejsze wyniki badań i płytki krwi...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Budlewski

Niski poziom trombocytów - co dalej?

Dzień dobry mam 26 lat. Dostałam wyniki badań i wyszło u mnie że mój poziom trombocytow wynosi 61. Jest o wiele za niski. Co powinnam dalej zrobić? Do...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska
Strefa Kobiety
Ważne tematy