Zapytaj lekarza

1 , 0 0 9 , 5 9 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Guzki: Pytania do specjalistów

Czy usg potylicy wykaże, co znajduje się w okolicach potylicy?

Dzien Dobry, Pod palcem wyczuwam mały przesuwalny guzek w okolicach potylicy i boli mnie. Czy usg potylicy wykaże co tam jest?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Wiesław Łuczkowski

O czym świadczy wynik badania RTG kolana 35-letniej osoby?

Pracuję na stojąco, dużo chodzę, odwiedzam siłownie i basen. Od kilku tygodni w pracy odczuwałem przemęczenie lewego kolana. Trzy tygodnie temu pojawił...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Kowalczyk

O czym świadczy wynik USG tarczycy 27-latka?

Proszę o pomoc w interpretacji, mam 27 lat, mężczyzna: Gruczol tarczycowy o obj 12.5ml Cały płat prawy utworzony przez guzek o mieszanym echogramie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Marek Derkacz

O czym świadczy wynik badania USG tarczycy 24-latki?

Tarczyca o wymiarach PP 30x31x68mm, cieśń do 17mm PL 35x37x68mm. Objętość około 81ml. Gruczoł znacznie powiększony. W PP liczne guzki o mieszanej echo...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Marek Derkacz

Co oznacza wynik badania histopatologicznego brodawczak wewnatrzprzewodowy z wykładnikami rozlanej metaplazji?

Guzek został usunięty a wyniku histop pisze"brodawczak wewnatrzprzewodowy z wykladnikami rozlanej metaplazji oksyfilnej oraz atypowymi rozrostami. CK5/6...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Igor Madej

Jak interpretować wynik badania gastroskopii i czy oznacza on celiaklie?

Prosze o interpretacje gastroskopii, wizyta u lekarza za dwa tygodnie. Żołądek: trzon- Gastritis Chronica ( ) brak hb pyroli, antrum- Gastritis Chronica...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Igor Madej

Jaka jest interpretacja wyników badania cytologicznego dwóch guzków?

Witam. Bardzo proszę o interpretację wynikow badania cytologicznego dwóch gozkow. Rodzaj badania BACC: guzek lito-plynowy, 16x14 mm, dobrze odgraniczony,...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Igor Madej

Czym jet ruchliwy guzek pod żuchwą?

Witam. Ostatnio bylam u laryngologa i przepłukiwał mi ucho. Na drugi dzień myjąc twarz coś mnie zabolało pod żuchwą i okazało się że wyczułam tam guzek...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Piotr Sawicki

Jak interpretować wynik badania biopsji guza tarczycy u osoby z TSH i ft4?

Dzień dobry, Proszę o pomoc w interpretacji biopsji guza tarczycy.W USG guzek izoechogeniczny 12x8x14,cytologiczne koloid, pojedyncze histiocyty oraz...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Igor Madej

Jak interpretować wynik badania TSH i czy świadczy o niedoczynności tarczycy?

Witam, Czy takie wyniki mogą wskazywać na niedoczynność tarczycy: TSH: 4,120 (zakres 0,270 - 4,200) FT3: 3,14 (zakres 2,00 - 4,40) FT4: 1,55 (zakres 0,93...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Tomasz Grzelewski

Jak leczyć zespół Hornera?

Witam. Mam 19 lat i wykryto u mnie zespol hornera i guzka koło rdzenia. Co mam dalej robić?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Igor Madej

Czy guz jest powiększonym węzłem chłonnym?

Powiekszony węzeł chłonny Mezczyzna lat 33, poza bolem lokci zdrowy. Dwa tygodnie temu zauważyłam u meza guzek na szyi, gorna czesc m mostkowo obojczykowo...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Budlewski

O czym świadczy widoczna zmiana ogniskowa o spikularnych obrysach wewnętrznych?

Witam, wczoraj odebrałam wynik mojej mamy ( 67 lat) która miała robiony tomograf klatki piersiowej, jest tam m. innymi taki zapis:" obwodowo w seg. 3P...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Maria Magdalena Wysocka-Bąkowska

Czy przy niedoczynności tarczycy mogą występować też guzki?

Witam, Czy takie wyniki mogą wskazywać na niedoczynność tarczycy: TSH: 4,120 (zakres 0,270 - 4,200) FT3: 3,14 (zakres 2,00 - 4,40) FT4: 1,55 (zakres 0,93...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Joanna Wardenga

Czym może być "wysypka" na klatce piersiowej w kolorze skóry?

Czym może być "wysypka" na klatce piersiowej w kolorze skóry? Są to naprawdę małe (mogę porównać to do czegoś w rodzaju trądziku) guzki pod skórą. Mam...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Izabela Lenartowicz

Czym jest niebolesny guzek od pępka do spojenia łonowego?

Witam. W połowie drogi od pępka do spojenia łonowego wyczuwam niebolesny guzek. Może mieć ok 3-5 cm i czuje go najlepiej na stojąco ale również w pozycji...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Igor Madej

Co znaczy poruszający się guzek w piersi?

Witam mam 19 lat Od tak około 2 miesięcy wyczułam poruszającego się guzka na piersi w ciągu tego czasu wydaje mi się że trochę się powiększył. Nie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Igor Madej

Jak usunąć narośl na dużym palcu i nogi?

Witam. Mam stojąca pracę (w ochronnych niewygodnych butach) , przez którą zrobiła mi się twarda i bolącą 'narośl' na dużym palcu u nogi. Jak to wyleczyć?...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Kowalczyk

Co oznacza guzek nad prawym jądrem?

Witam zauważyłem na mosznie guzek nad prawym jądrem. Guzek jest twardy ma około 2 cm średnicy i po naciśnięciu nie boli i wydostaje sie z niego biała cuchnąca...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Czy wyniki hormonów tarczycy TSH świadczą o niedoczynności tarczycy?

Witam, Czy takie wyniki mogą wskazywać na niedoczynność tarczycy: TSH: 4,120 (zakres 0,270 - 4,200) FT3: 3,14 (zakres 2,00 - 4,40) FT4: 1,55 (zakres 0,93...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Łukasz Wroński
Strefa Kobiety