Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek ze skórą
1. Surowe mięso drobiowe oddzielone mechanicznie z korpusów i szyjek ze skórą - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 227 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 272 kcal | 617 kcal |
Białko | 11,39 g | 25,9 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 24,7 g | 56,1 g |
Tłuszcze nasycone | 7,45 g | 16,91 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 10,44 g | 23,7 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 4,96 g | 11,26 g |
Cholesterol | 130 mg | 295 mg |
Witamina C | 1,50 mg | 3,41 mg |
Komentarze