Witam. Jeśli trzymałam dość długo otwartą konserwę w lodówce to możliwe, że wytworzył się w niej jad kiełbasiany i rozprzestrzenił się po lodówce ?
Źródła nienasyconych kwasów omega-3
Nienasycone kwasy omega-3 są niezbędnym składnikiem naszej diety, jednak organizm nie posiada zdolności do ich samodzielnego syntetyzowania. Z tego względu warto wiedzieć, co jest ich pierwotnym oraz wtórnym źródłem ? o tym opowiada dr Leszek Walentynowicz, diabetolog.
Dzień dobry,
profilaktycznie można umyć lodówkę, jednakże jad nie powinien się rozprzestrzenić.
Pozdrawiam
Joanna Wardenga
Spokojnie, nie ma takiego ryzyka.
Pozdrawiam serdecznie,
Paulina Roziewska
http://dietetyka-medyczna.pl
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy istnieje możliwość, że wytworzył się w nich jad kiełbasiany? – odpowiada Mgr Marek Aleksander Przondo
- Czy w kiszonkach może powstać jad kiełbasiany? – odpowiada Mgr Agnieszka Pierwoła
- Czy jest ryzyko zatrucia się jadem kiełbasianym? – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Czy mogło dojść do zatrucia jadem kiełbasianym? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Czy 3-lenie dziecko może pić kawę zbożową? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy można jednocześnie łączyć magnez z Rutinoscorbinem? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Czy orzeszki ziemne obniżają trójlicerydy? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy jest ryzyko, że może zawierać jad kiełbasiany? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy możliwe jest zatrucie jadem kiełbasianym? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy przy kolce nerkowej można jeść szpinak? – odpowiada Kamila Ziemann