Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam serdecznie. W tej sytuacji należałoby zgłosić się do swojego lekarza rodzinnego aby wykonać kompleksowe badania krwi. Warto rozszerzyć diagnostykę o konsultację laryngologiczną.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy te leki mogą powodować zielony katar u dziecka? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy steryd do nosa na katar ma sens u 6-latka? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Przewlekły kaszel i katar u 4-latka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Zielony katar i kaszel a refluks żołądka – odpowiada Dr n. med. Wojciech Kawiorski
- Zielony katar u 5-latka – odpowiada Milena Lubowicz
- Katar, kaszel i wymioty u trzylatki – odpowiada Renata GrzechociĹska
- Przewlekły katar i kaszel u przedszkolaka – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Dlaczego dziecko ma często zielony katar? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Problem z nawracającym katarem u 4-latka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czym jest spowodowany ten katar u córki? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
artykuły
Domowe sposoby na katar - rodzaje i przyczyny kataru, leki, uporczywy katar, co na katar dla dzieci?
Domowe sposoby na katar to najczęściej inhalacje,
Choroby dzieci w wieku wczesnoszkolnym
Chociaż przywykło się sądzić, że choroby wieku dzi
Alergiczne zapalenie płuc - charakterystyka i leczenie
Alergiczne zapalenie płuc to schorzenie, które dot