Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam serdecznie. W ciąży organizm jest bardziej wyczulony. Tak więc jest to jak najbardziej możliwe.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy w ciąży można nabawić się alergii? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Po jakim czasie pojawia się alergia na psa? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Czy możliwe, że dostałam alergii na własnego psa? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- W jaki sposób i gdzie można leczyć alergię na psa? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Alergia na sierść - które psy najmniej uczulają? – odpowiada Lek. Anna Syrkiewicz
- Czy możliwa jest alergia na psa? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jakie testy na alergie powinna zrobić osoba, która przygarnęła psa? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Infekcje układu moczowego a alergia na psa – odpowiada Dr n. med. Aleksandra Siedlewicz
- Czy oddać psa po urodzeniu dziecka? – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
- Czy w 7 miesiącu życia mogła pojawić się alergia? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska