Z jakiej mąki piec "zdrowy" chleb?
Czy dieta cud istnieje?
Wiele osób, które chciałyby schudnąć, liczą, że w końcu trafią na cudowną dietę. Chcą zrzucić zbędne kilogramy bez zbędnego wysiłku. Czy to możliwe? Obejrzyj film i sprawdź.
Dzień dobry, im większy typ mąki tym mąka zawiera więcej cennych składników mineralnych. Polecam piec chleby żytnie (z mąki typu 2000) na zakwasie. Do takiego chleba można dodać m.in. nasiona słonecznika, sezam, siemię lniane.
Po przepisy i wskazówki żywieniowe zapraszam na moją stronę
www.diet-coaching.xaa.pl
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska
Każda będzie dobra oprócz pszennej. Uważałabym też na kukurydzianą, jeżeli jest z kukurydzy GMO.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jaka mąka do wypieku domowego chleba? – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Wybór chleba na diecie redukcyjnej – odpowiada Mgr Sylwia Beyer-Wygońska
- Jakiej mąki użyć do wypieku domowego zdrowego pieczywa? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Dieta na redukcję tkanki tłuszczowej a spożywanie pieczywa – odpowiada Mgr inż. Emilia Kołodziejska
- Jak wybrać dobry chleb w sklepie? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jaki chleb w diecie? – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Chleb zaparzany i jego wartości odżywcze – odpowiada Magdalena Rapacka
- Chleb wieloziarnisty - czy jest dobry w diecie? – odpowiada Mgr inż. Marta Michalak-Tomasik
- Jaki chleb jest najzdrowszy? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Wybór rodzaju pieczywa – odpowiada Lek. Paweł Baljon