Czemu nie możemy schudnąć?
Mordercze treningi, rygorystyczna dieta, a waga ani drgnie? Wiele osób ma problem ze schudnięciem. Obejrzyj film i dowiedz się, co może być tego przyczyną.
Witam serdecznie. Polecam pieczywo bogatoziarniate, oczywiście ciemne.
Dzień dobry, polecam chleby razowe na zakwasie. Do takiego chleba mogą być dodane m.in. nasiona słonecznika, sezam, siemię lniane. Prawdziwy chleb razowy powinien być ciężki i zbity. Pieczywo lekkie i "napompowane", to najczęściej pieczywo pszenne zabarwione np. karmelem. Jest to imitacja prawdziwego chleba razowego i posiada mniejsze wartości odżywcze. Po wskazówki i przepisy dietetyczne zapraszam również na http://diet-coaching.xaa.pl/
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Wybór chleba na diecie redukcyjnej – odpowiada Mgr Sylwia Beyer-Wygońska
- Z jakiej mąki piec zdrowy chleb? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Czy twaróg ze szczypiorkiem plus dwie kromki chleba to dobra propozycja na śniadanie? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jakiej mąki użyć do wypieku domowego zdrowego pieczywa? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Chleb zaparzany i jego wartości odżywcze – odpowiada Magdalena Rapacka
- Czy razowe pieczywo powoduje wzdęcia? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Porównanie wartości pieczywa razowego i chrupkiego – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy na diecie można jeść chleb graham? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- W jakich produktach znajduje się cynk? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Stosowanie pieprzu w diecie – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
artykuły
Babka płesznik - charakterystyka, właściwości, zastosowanie
Reguluje pracę jelit, wyrównuje poziom cukru we kr
#dziejesienazywo: Jak wybierać pieczywo? (WIDEO)
Zdrowe pieczywo Stając przed półką w piekarni czy
Aminokwasy endogenne - charakterystyka i rola, występowanie
Aminokwasy endogenne, w przeciwieństwie do aminokw