Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Suchy kaszel i uczucie łaskotania w krtani – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Jak mogę załagodzić to łaskotanie i kaszel? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Dlaczego bardzo męczy mnie kaszel? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Jak skutecznie pozbyć się drapania w gardle i kaszlu? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Uporczywy suchy kaszel i wydzielina w gardle – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jak pozbyć się przewlekłego suchego kaszlu? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Łaskotanie w gardle, które wymusza kaszel – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Czy ten uporczywy kaszel może być spowodowany warunkami, w jakich pracuje? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Kaszel od 3 miesięcy – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Suchy i męczący kaszel oraz gęsta wydzielina w gardle – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
artykuły
Domowe sposoby na kaszel suchy i mokry. Syropy i inne sposoby na kaszel
Uporczywy suchy kaszel u dorosłego potrafi być rów
"Wściekłe drapanie w gardle, jakby człowiek najadł się pieprzu". Pacjenci skarżą się na nietypowe objawy Omikronu
Już nie duszności, męczący kaszel czy utrata węchu
Nowe powikłanie po COVID-19. Zapalenie nagłośni jest bardzo rzadkie, ale niezwykle groźne
Zapalenie nagłośni zaczyna się niepozornie. U chor