Kwestia enzymów wątrobowych przy piciu alkoholu

Po wypiciu niewielkiej ilości alkocholu (50 wódki)kieliszek) robię się cały czerony (plamki) na twarzy miejsca te są też bardzo gorące rozpalone wyglada to bardzo krępująco, nie zależnie od tego czy bendę kontynuował picie czy nie objawy znikają do ok 30 min. czy są to objawy jakiejś choroby? czy powinienem zrobić jakies badania? jestem alergikiem testów pokarmowych nie robiłem, dosyć szybko też sie upijam czy może to być kwestia enzymów wątrobowych?
MĘŻCZYZNA, 30 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty