Czy dieta cud istnieje?
Wiele osób, które chciałyby schudnąć, liczą, że w końcu trafią na cudowną dietę. Chcą zrzucić zbędne kilogramy bez zbędnego wysiłku. Czy to możliwe? Obejrzyj film i sprawdź.
Witam serdecznie,
Nie zalecam zamieniać chleba żytniego razowego na pieczywo chrupkie. Pieczywo chrupkie najczęściej ma spory dodatek cukru. Aby zaspokoić głód najczęściej zjemy więcej tego typu pieczywa niż pieczywa ,,prawdziwego'' razowego. Cienkie suche kromki wyglądają niepozornie jednak mają dość dużo kalorii. Pieczywo razowe zawiera o wiele więcej cennych składników, witamin, minerałów oraz bardzo pożądanego w naszej diecie błonnika. Zdecydowanie polecam pieczywo z pełnego przemiału, może być wzbogacone w ziarna.
W razie dodatkowych pytań lub chęci ułożenia indywidualnej diety dostosowanej do Pani dziennego zapotrzebowania oraz stylu życia zapraszam na konsultację lub zachęcam do kontaktu
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
dietetyk
Witam. Jeśli nie ma takiej potrzeby lepiej spożywać pieczywo razowe, które jest bogatsze m.in. w błonnik czy składniki mineralne. Po więcej porad zapraszam na www.diet-coaching.xaa.pl
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Zamiennik chleba na diecie redukcyjnej – odpowiada Mgr Justyna Siwiela
- czym zastąpić chleb w diecie? – odpowiada Mgr Magdalena Speichert-Dydel
- Chleb wieloziarnisty - czy jest dobry w diecie? – odpowiada Mgr inż. Marta Michalak-Tomasik
- Chleb razowy na kolację przy diecie redukcyjnej – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Eliminacja chleba w diecie odchudzającej – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jaki chleb mogę jeść na diecie oprócz razowego? – odpowiada Mgr inż. Marta Michalak-Tomasik
- Jakie pieczywo przy lekkostrawnej diecie? – odpowiada Mgr Sławomir Kula
- Produkty na diecie redukcyjnej – odpowiada Agata Zmorkowska
- Spożywanie chleba na kolację w diecie redukcyjnej – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Wybór pieczywa – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska