Zapytaj lekarza

1 , 0 2 7 , 6 6 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Farmakologiczna ochrona antykoncepcyjna a antybiotyk Fromilid Uno

Witam, od 5 do 11 dnia cyklu przyjmowałam antybiotyk Fromilid Uno. Czy antybiotyk działa jeszcze na długo po odstawieniu i czy dodatkowe zabezpieczenie jeszcze 10 dni po odstawieniu leku gwarantuje powrót ochrony antykoncepcyjnej w przypadku regularnego przyjmowania antykoncepcji doustnej - Y**?
KOBIETA, 21 LAT ponad rok temu

Antykoncepcja a PMS

Burza hormonów, napięcie przedmiesiączkowe, nerwy i drażliwość - czyli PMS. Czy tabletki antykoncepcyjne pomagają załagodzić objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego? Odpowiada lekarz ginekolog ? Katarzyna Pietuch.

Witam! Klarytromycyna która jest substancją czynną przyjmowanego przez Panią preparatu nie osłabia działania doustnej antykoncepcji. W tej sytuacji nie ma potrzeby stosowania dodatkowych metod antykoncepcyjnych.

Rezydentka w Wojewódzkim Szpitalu Zespolonym w Kielcach.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy