Wpływ na zdrowie kwasu glutaminowego i kwasu asparginowego

zakupiłem izolat bialka 97 %, jednak czytam na etykiecie, że w porcji 25 g jest aż 4,25 g kwasu glutaminowego i 3,33 kwasu asparginowego. Czy jest bezpieczna dawka, poniewaz czytałem dużo na temat skutków ubocznych nadmiernego spożywania tych substancji. I drugie pytanie: czy L-glutamina jest w dawce 5 g dziennie bezpieczna? Pozdrawiam
MĘŻCZYZNA, 33 LAT ponad rok temu

Ciemne alkohole wywołują gorszego kaca!

Prawdopodobnie każdy z nas tego doświadczył - syndrom dnia następnego. Czy wiesz, dlaczego tak cierpisz po suto zakrapianej imprezie? Być może powodem był rodzaj alkoholu.

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

Proponuje udac sie do dietetyka lub trenera personalnego z odpowiednim doświadczeniem.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty