Kobieta , 38 lat Witam mam takie pytanie mam od ponad roku, wysoki cholesterol całkowity to 318,a ldl 233 a hdl 69 badania robię co 3 mc. biorę lek roswera i nic a teraz ostatnio tez żle sie czuje i niewiem co mam dalej robic jężdzę tez do instytutu zywności i żywienia do warszawy proszę coś podpowiedzieć co mogę jeszcze zrobic nie jadam nic tłustego .mam nadczynność tarczycy proszę napisac
Odpowiedź na pytanie znajduje się poniżej.
 Redakcja abcZdrowie
Redakcja abcZdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Witamy serdecznie!

Zebraliśmy dla ciebie dodatkowe informacje dotyczące tematów poruszanych w pytaniu. Skorzystaj z linków poniżej, aby dowiedzieć się więcej:

Artykuły na ten temat
Dieta na cholesterol

Dieta TLC - sposób na obniżenie złego cholesterolu

Dieta TLC - sposób na obniżenie złego cholesterolu

W rankingu najlepszych diet odchudzających magazynu U.S. News dieta TLC znalazła się na drugiej pozycji. Stworzony przez amerykańskich dietetyków program odżywiania nie jest typową dietą, a całościową terapią zmiany stylu życia. Głównym celem jest obniżenie...

Zboża

Właściwości oleju lnianego - siemię lniane, wpływ na zdrowie

Olej lniany otrzymywany jest z nasion lnu i charakteryzuje się dużą zawartością kwasu z rodziny omega-3, alfa-linolenowego. Ponadto olej lniany jest źródłem steroli roślinnych i witaminy E. Jego spożywanie wpływa korzystnie na zdrowie, wzmacnia bowiem...

Zioła i przyprawy

Prozdrowotne właściwości trawy cytrynowej

Prozdrowotne właściwości trawy cytrynowej

Jak wygląda trawa cytrynowa? To roślina o cienkich i długich liściach, która ma cytrynowy zapach. To ze względu na zawartość olejku eterycznego obecnego także w skórce cytryny. Trawa cytrynowa nadaje potrawom łagodny, słodki smak. Może być sproszkowana,...

Produkty żywnościowe

4 migdały dziennie mogą poprawić zdrowie

4 migdały dziennie mogą poprawić zdrowie

Moc migdałów Są nie tylko pyszne, ale i bardzo zdrowe. O czym mowa? O migdałach! Te orzechy zawierają wiele witamin i składników mineralnych niezbędnych do prawidłowej pracy naszego organizmu. Warto je wprowadzić do naszej diety - nawet tej odchudzającej....

Zdrowe przepisy

Koktajl, który redukuje cholesterol i spala tłuszcz

Koktajl, który redukuje cholesterol i spala tłuszcz

Tani pogromca cholesterolu i tłuszczu Nadmiar cholesterolu w organizmie może przysporzyć wielu problemów zdrowotnych, głównie z układem krążenia. Przede wszystkim wysoki poziom cholesterolu zwiększa ryzyko wystąpienia zawału serca, udaru mózgu i zatorów...

Produkty żywnościowe

Właściwości orzechów makadamia

Właściwości orzechów makadamia

Zdrowie z łupiny W bardzo twardej łupinie kryją się niezwykłe orzechy - okrągłe, o lekko słodkim, maślanym smaku. Makadamia pochodzą z Australii i są uznawane za jedne z najsmaczniejszych i najbardziej wartościowych orzechów na świecie. To źródło zdrowych...

Warzywa - dzienna dawka, właściwości odżywcze, kaloryczność

Ciecierzyca - sprawdź, dlaczego warto ją jeść

Ciecierzyca - sprawdź, dlaczego warto ją jeść

Czym jest ciecierzyca? Ciecierzyca (inaczej cieciorka) należy do roślin strączkowych. Uprawia się ją w wielu zakątkach świata, choć jej największe uprawy można znaleźć na terenach bliskiego Wschodu i w obszarze śródziemnomorskim. Nasiona ciecierzycy wyglądem...

Produkty żywnościowe

Zielone superfood, które wzmacnia odporność (WIDEO)

Zielone superfood, które wzmacnia odporność (WIDEO) Odtwórz wideo

Chlorella - superfood, który wzmocni odporność Wypowiedzi: Artur Gajewski, Purella Food. Przy stanach obniżonej odporności zazwyczaj sięga się po sprawdzone i znane specyfiki typu witamina C i jej pochodne. Niestety, jak donoszą najnowsze badania witamina...

Zbilansowana dieta - charakterystyka, zasady, zdrowe produkty żywieniowe

Co jeść, aby długo żyć?

Co jeść, aby długo żyć?

Antyoksydanty i starzenie się Jedz pokarmy bogate w antyoksydanty, by walczyć z wolnymi rodnikami, które przyczyniają się do procesu starzenia. Antyoksydanty znajdują się w kolorowych warzywach i owocach, takich jak pomidory, jagody czy buraki. Dla zrównoważonej...

Produkty żywnościowe

Masło, margaryna czy wyrób masłopodobny?

Masło, margaryna czy wyrób masłopodobny?

Prawdziwe masło właśnie taką nazwę powinno mieć na opakowaniu i przede wszystkim to odróżnia je od produktu masłopodobnego. Pierwsze składa się wyłącznie z tłuszczu mlecznego, w drugim występują najczęściej tłuszcze roślinne, co dyskwalifikuje wyrób pod...