Badania w kierunku Candida albicans, Fusarium moniliforme i Aspergillus niger-

Dzień dobry, mam pytanie, dostałam dzisiaj wyniki badań z centrum alergologii, niestety nie potrafię ich odczytać. Proszę o pomoc. 1.Symbol M 05- Candida albicans- klasa 2,9- stężenie ug/ml- 37.37 2.Symbol- M 09-Fusarium moniliforme-klasa 3,4- stężenie ug/ml- 109.30 3.Symbol M 33-Aspergillus niger-klasa 2.6- stężenie ug/ml- 28.71 Tabela: klasa0: <2.5 ug/ml-obecnosc swoistej IgG niewykrywalna 1: 2,5-10ug/ml niskie stęzenie 2: 10-40ug/ml umiarkowane 3:40-200ug/ml wysokie 4: >200ug/ml b.wysok
KOBIETA, 41 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty