Co stosować podczas pracy przy nawozowanych produktach?

Witam...Moj problem pojawia sie od dwoch lat i zawsze na wiosne lato..pracuje przy warzywach .ktore sa nawozowane,stosowany jest oprysk..i wtedy czuje przy zrywaniu ze parza mnie.nosze rekawiczki gumowe..ale a dloniach i do lokci tworza sie najpierw czerwone place a pozniej brazowe...szukalam pomocy u wielu dermatologow ale zadne masci nie pomagaja..a po ok.4mies.schodza ale do tego czasu rece wygladaja jakby byly brudne..nie swedza.pomocy co to moze byc i co pomaga.pozdrawiam.
KOBIETA, 26 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty