Źródła nienasyconych kwasów omega-3

Nienasycone kwasy omega-3 są niezbędnym składnikiem naszej diety, jednak organizm nie posiada zdolności do ich samodzielnego syntetyzowania. Z tego względu warto wiedzieć, co jest ich pierwotnym oraz wtórnym źródłem ? o tym opowiada dr Leszek Walentynowicz, diabetolog.

Witam serdecznie!

Kolacja powinna być zbilansowana, lekka oraz spożywana najpóźniej 2-3 godziny przed snem. Energetyczność diety rozłożona na 5 posiłków powinna wyglądać w następujący sposób: Śniadanie-25%, Drugie Śniadanie-10%, Obiad- 25-30%, Podwieczorek-10-15%, Kolacja-25%.

Po wskazówki i przepisy dietetyczne zapraszam również na http://diet-coaching.xaa.pl/
Pozdrawiam,
dietetyk Patrycja Sankowska

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty