Czy sałata ma witaminy czy sluży tylko jako dodatek smakowy do potraw/kanapek?
Czym jest żywność ekologiczna?
Jeżeli zależy nam na tym, by zdrowo się odżywiać, warto włączyć do diety żywność ekologiczną. Obejrzyj filmik i dowiedz się, jakie kryteria powinny spełniać produkty spożywcze, by zyskać miano ekologicznych.
Witam!
Sałata jest produktem niskokalorycznym. Stanowi znakomity dodatek do wielu potraw, ale jest również źródłem np. witaminy C, kwasu foliowego, fosforu, potasu i błonnika. Jej spożywanie może mieć korzystne efekty dla zdrowia.
Po wskazówki i przepisy dietetyczne zapraszam również na http://diet-coaching.xaa.pl/
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy surowa marchew jest zdrowa? – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Czy w letnie upały można podawać rocznemu dziecku do picia robione kompoty? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Czy twaróg ze szczypiorkiem plus dwie kromki chleba to dobra propozycja na śniadanie? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- W jakich produktach znajduje się cynk? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Wartości odżywcze w pomarańczach i mandarynkach – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Czy na diecie można jeść chleb graham? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Ile kcal ma łyżka mleka 3,2%? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Pomiar wymiarów ciała u 19-latki – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Przykładowy jadłospis i ćwiczenia fizyczne – odpowiada Ewa Kozłowska
- Czy można zastosować dietę kopenhaską, a zaraz po niej dietę norweską? – odpowiada Dr Agata Jarnuszewska