Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
ponownie koniecznie zgłosić się do lekarza alergologa oraz lekarza prowadzącego leczenie olanzapiną.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dlaczego swędzi mnie skóra po odstawieniu Olanzapiny? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Niepokój i lęki po odstawieniu Olanzapiny – odpowiada Dr n. med. Justyna Holka-Pokorska
- Reakcja organizmu po odstawieniu leków antyhistaminowych – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Testy alergiczne skórne i reakcja alergiczna – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Szczepienia a silna reakcja alergiczna – odpowiada Lek. Rafał Gryszkiewicz
- Czy lepiej będzie, jak odstawię te leki? – odpowiada Lek. Krystyn Czerniejewski
- Jakie są metody leczenia kataru alergicznego? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy mam odstawić mój lek przy reakcjach alergicznych? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Spray Nosonex przy alergicznym katarze – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Przygotowanie rocznego dziecka do wykonania testów alergicznych – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki