Przejdź na WP

Bułki

1. Bułki – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Bułki w 100 gramach posiada wartość energetyczną 293 kcal.

Zobacz film: "Żywność light pod lupą dietetyka"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 9,90 g białka,
  • 52,7 g węglowodanów,
  • 1,77 g cukrów,
  • 2,30 g błonnika.

Bułki ma w 100 g 4,30 g tłuszczów, w tym:

  • 0,61 g tłuszczów nasyconych,
  • 1,13 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 1,72 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 0 mg cholesterolu.

2. Bułki – jakie ma witaminy?

Bułki to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,42 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,60 µg witaminy K.

Bułki zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,48 mg witaminy B1,
  • 0,34 mg witaminy B2,
  • 4,24 mg witaminy B3,
  • 14,60 mg witaminy B4,
  • 0,41 mg witaminy B5,
  • 0,04 mg witaminy B6,
  • 95,0 µg witaminy B9,
  • 0 µg witaminy B12.

3. Bułki – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Bułki ma w sobie:

  • 95,0 mg wapnia,
  • 3,28 mg żelaza,
  • 27,0 mg magnezu,
  • 100 mg fosforu,
  • 108 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 544 mg sodu, 0,94 mg cynku, 0,16 mg miedzi, 0,46 mg manganu i 39,1 µg selenu.

4. Bułki - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 28 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 293 kcal 83,1 kcal
Białko 9,90 g 2,81 g
Węglowodany 52,7 g 14,94 g
Cukier 1,77 g 0,50 g
Błonnik 2,30 g 0,65 g
Tłuszcz 4,30 g 1,22 g
Tłuszcze nasycone 0,61 g 0,17 g
Tłuszcze jednonienasycone 1,13 g 0,32 g
Tłuszcze wielonienasycone 1,72 g 0,49 g
Cholesterol 0 mg 0 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Bułki
Bułki (Shutterstock)

Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Ważne tematy