Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę zgłosić się z wynikami papierowymi do lekarza który zlecił ich wykonanie i prowadzi diagnostykę.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy te wyniki można uznać za dobre? – odpowiada
- Co oznacza ten wynik ANA 2? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Czy RZS mogę wykluczyć? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co oznaczają wyniki badania przeciwciał ANA? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Prośba o interpretację badań ANA – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co oznacza obecność przeciwciał przeciwjądrowych o typie świecenia ziarnistym? – odpowiada Lek. Klaudia Kuśmierczuk
- Co oznacza negatywne badanie ANA z mianem 1:160? – odpowiada Lek. Magdalena Pikul
- Zabiegi rehabilitacyjne przy RZS – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Jakie mogą być konsekwencje RZS? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Zdiagnozowane i nieleczone RZS a staranie o grupę inwalidzką – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
artykuły
Reumatoidalne zapalenie stawów (RZS) - przyczyny, objawy, diagnostyka, leczenie
Reumatoidalne zapalenie stawów (RZS), zwane inacze
Jak sprawdzić ochronę przed koronawirusem? "Przeciwciała to nie wszystko"
Zaszczepiłeś się przeciwko COVID-19 i zastanawiasz
Potrafisz rozpoznać pierwsze objawy reumatoidalnego zapalenia stawów? Jeżeli tak, należysz do mniejszości
Reumatoidalne zapalenie stawów (RZS) często kojarz