Zapytaj lekarza

1 , 0 1 6 , 7 1 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Witam Witam Diprophos jest lekiem sterydowym. Jeżeli stosuje go pani chwilowo ze względu na dolegliwości ze strony kręgosłupa, nie będzie miał dużego wpływu na zabieg cosmelanu. Jeżeli jednak przyjmowanie trwa dłużej niż kilka dni może spowodować gorsze gojenie skóry po cosmelanie, a równocześnie wygasi proces zapalny skóry, do którego dochodzi po nałożeniu maski, Najlepiej skonsultować to z lekarzem wykonującym zabieg. Pozdrawiam Iwona Radziejewska

Absolwentka Akademii Medycznej i Podyplomowej Szkoły Medycyny Estetycznej.
0

Tak i Nie. Podobnie jak dr Radziejewska jestem zdania, że zbieg Cosmelan można wykonać po doraźnym zastrzyku Diprophos.Długotrwałe podawanie leku raczej powinno odroczyć zabieg. Diprophos lekiem sterydowym, który działa przeciwzapalnie a przy peelingu wygaszenie zapalenia zmniejszy efekt zabiegu, a my tego nie chcemy. Proszę omówić problem z lekarzem medycyny estetycznej, Pozdrawiam Katarzyna Mudel

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy