Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Sugeruję wizytę u dermatologa.
Pozdrawiam
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czerwone wypryski na policzkach i w okolicy nosa – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Przyczyna wyprysków na nosie – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Wypryski na twarzy i szyi a gronkowiec – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Wypryski na twarzy a źle dobrane kosmetyki – odpowiada Dr n. med. Maciej Pastuszczak
- Drobne krostki na policzkach u 9-latki – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Bolesne wypryski u 32-letniej kobiety – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- W jaki sposób usunąć drobne krostki z twarzy? – odpowiada Dr n. med. Małgorzata Salamon
- Ropne wypryski, czerwone ślady i sucha skóra – odpowiada Lek. Iwona Stajkowska
- Małe, czerwone zmiany skórne na policzkach, skroniach i żuchwie – odpowiada Lek. Bartosz Małek
- Wysuszona skóra na policzkach i czerwone plamki – odpowiada Anna Adamowicz
artykuły
Trądzikowa mapa twarzy - przyczyny i rodzaje niedoskonałości skóry
Trądzikowa mapa twarzy pozwala ustalić przyczynę p
Przebarwienia na twarzy - czym są, przyczyny, profilaktyka, jak usunąć przebarwienia
Przebarwienia na twarzy to zmiany skórne, które mo
Trądzik pospolity (acne vulgaris) - charakterystyka, klasyfikacja, przyczyny, objawy, leczenie, rokowanie
Trądzik pospolity jest jedną z najczęstszych choró