Zapytaj lekarza

1 , 0 0 9 , 4 5 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Interpretacja morfologii u 27-latka

Morfologia WBC[tys/ul] 8.2 (4-10) RBC [mln/ul] 5.43 (4.50-6.00) HGB [g/dl] (13.5-18.00) HCT[%] 49.5 (42-55) MCV [fl] 91 (80-98) MCH [pg] 30 (27-32) MCHC [g/d]l 32.9 (31.5-35) RDW [%] 14 (11.5-14) PLT [tys/ul] 319 (150-400) MPV [fl] 8.1 (8.0-10.0) PCT [%] 0.3 (0.1-0.5) PDW [%] 14.1 (10.0-18.0) LYM [tys/ul] 1.90 (1.00-3.50) MID [tys/ul] 0.30 (0.20-1.30) GRA [tys/ul] 6.0 (2.5-6.5) LYM% [%] 24.4 MID% [%] 4.2 GRA% [ %] 71.4
MĘŻCZYZNA, 27 LAT ponad rok temu
Lek. Tomasz Budlewski Stażysta/Rezydent, Łódź
79 poziom zaufania

Niestety w opisie nie jest zawarte pytanie. Wyniki są raczej w normie, nie ma podanej hemoglobiny. Proponuję udać się do lekarza zlecającego powyższe badania.

umów wizytę 0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety