Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam.to eczema.pomogą sterydy w maściach. Należy się zastanowić co uczula. Pozdrawiam serdecznie
Witam.
Proponuję zgłosić się na kontrolną wizytę do lekarza okulisty.
Pozdrawiam
Powodów może być wiele proszę udać się na konsultacje do okulisty.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak leczyć nawracające infekcje powiek? – odpowiada Lek. Dorota Kinga Stepczenko-Jach
- Opuchlizna i zaczerwienienie powieki – odpowiada Lek. Dariusz Czubiński
- Uczucie pieczenia powiek – odpowiada Lek. Dorota Kinga Stepczenko-Jach
- Czerwone powieki i żółte grudki na rzęsach – odpowiada Lek. Dorota Kinga Stepczenko-Jach
- Dlaczego mam złuszczoną górną powiekę? – odpowiada Lek. Dorota Kinga Stepczenko-Jach
- Opuchnięte i swędzące powieki u 37-letniej kobiety – odpowiada Lek. Rafał Jędrzejczyk
- Jak leczyć pękające powieki? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Co oznacza kłucie w lewym kąciku oka oraz zaczerwienione i opuchnięte powieki? – odpowiada Lek. Rafał Jędrzejczyk
- Swędzenie oka przy wewnętrznym kąciku – odpowiada Lek. Dorota Kinga Stepczenko-Jach
- Co jest powodem zaczerwienienia gałek ocznych po założeniu rzęs sztucznych? – odpowiada Lek. Dorota Kinga Stepczenko-Jach