Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
proszę pytanie umieścić na moim darmowym portalu https://forum.parenting.pl/zapytaj-pediatre
porozmawiamy dłużej tam jest oddzielny chat dla kazdego
zdjęcia skóry też można wysłać
Proszę zgłosić się do dermatologa na konsultację. Po badaniu lekarz postawi diagnozę.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy moje dziecko prawidłowo przybiera na wadze? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czym smarować palec po urazie? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Co powoduje niepokój i płacz u dziecka? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Co oznacza stwierdzone przywiedzenie przodostopia? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy drgawki u dziecka mogą być przyczyną alergii? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Jak wyleczyć ropny katar u dziecka? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Co znaczą czerwone plamy po alkoholu? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Jak wyleczyć szorstką i czerwoną zmianę na skórze? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Jak wyleczyć powracającą egzemę? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czym smarować suchą skórę na pośladkach dziecka? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski