Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
proszę wyslac pytanie i zdjęcia zmian na mój darmowy portal wirtualnej polski
www.forum.parenting.pl/zapytaj-pediatre
porozmawiamy o tym dłużej tam.jest specjalny oddzielny czat dla każdego pacjenta.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co może być przyczyną puchnących warg? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy możliwe jest, żeby Hydrocortizon 20 mg nie pomógł w leczeniu alergii skórnej? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Jakie będą objawy alergii na syrop z babki lancetowatej? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Co znaczą czerwone plamy po alkoholu? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Jak wyleczyć mocno przesuszone powieki? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- O czym świadczą siniaki u 4-latka? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Jak wyleczyć obniżony poziom neutrofili? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- O czym świadczy niska bilirubina? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- O czym świadczy ból i opuchlizna palca upadku? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- O czym świadczą przebarwienia w okolicy nosa i oczu? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
artykuły
34-latkę uczuliła suknia ślubna. Jej ciało pokryły swędzące krosty
34-letnia Stephanie Harvey ze Szkocji ma nietypową
Koronawirus. Objawy COVID-19 mogą pojawić się skórze. To tzw. covidowe wysypki
Coraz częściej słychać głosy mówiące o tym, że zmi
Skóra atopowa - pielęgnacja, przeciwwskazania
Atopowe zapalenie skóry to przewlekła dolegliwość