Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam,
najlepszym rozwiązaniem bedzie udanie się na wizytę stacjonarną do lekarza zlecającego diagnostykę medyczną.
Lekarz porówna badania z obrazem klinicznym oraz z dokumentacją medyczną którą posiada i wtedy odpowie na Pana pytanie dotyczące wyniku.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co oznaczają takie wyniki badania krwi 40-latka? – odpowiada Naturopata - specjalista medycyny naturalnej Mariusz Bek
- Jak rozpoznać atopowe zapalenie skóry? – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Lichenizacja - co to jest i czy ma związek z AZS? – odpowiada Lek. Magdalena Szymańska
- Czy można wykonać testy alergiczne u rocznego dziecka z AZS? – odpowiada Lek. Katarzyna Kisiel
- Dlaczego mam podwyższone d-Dimery? – odpowiada Paweł Żmuda-Trzebiatowski
- Podwyższone wskaźniki w morfologii krwi i przewlekły katar – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- W jakim wieku nasilają się i słabną objawy atopowego zapalenia skóry? – odpowiada Lek. Katarzyna Kisiel
- Stan zapalny na skórze u dziecka – odpowiada Milena Lubowicz
- Wysypka i czerwone plamy na twarzy u dziecka – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Czy aparat ortodontyczny może wywołać nasilenie AZS? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
artykuły
Dermatolog - kim jest i czym się zajmuje? Jak wygląda badanie?
Dermatolog to lekarz, który zajmuje się diagnostyk
Atopowe zapalenie skóry u dorosłych
Atopowe zapalenie skóry (AZS), czyli tak zwana ska
Eozynofilia - rodzaje, przyczyny, objawy, diagnostyka i leczenie
Eozynofilia to stan cechujący się zwiększoną ilośc