Co na otyłość brzuszną?
Otyłość brzuszna niesie bardzo negatywne konsekwencje dla zdrowia. Jest to nie tylko problem medyczny, ale także ekonomiczny i społeczny. Prof. Wojciech Drygas informuje, o czym należy pamiętać, podczas walki z tą chorobą.
Witam! Polecam szczególnie ryby morskie, które są źródłem kwasów omega-3. Najlepiej spożywać ryby minimum 2 razy w tygodniu (mogą to być ryby w różnej postaci). Zapraszam do odwiedzenia mojej www.diet-coaching.xaa.pl oraz zadawania pytań.
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska
Witam serdecznie,
Proszę spożywać ryby przynajmniej 2razy w tygodniu. Są to bardzo zdrowe produkty, bogate w pełnowartościowe białko, cenne tłuszcze. Zdecydowanie lepszym wyborem będzie zakup świeżej ryby i jej grillowanie a nie zakup puszek z ryba w pomidorach. Sosy z tych puszek są często z dodatkiem cukru, konserwantów oraz innej chemii a ryby w nich tak naprawdę niewielkie ilości.
W razie dodatkowych pytań zapraszam na konsultację lub zachęcam do kontaktu
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
Ryby należy spożywać minimum raz w tygodniu, optymalnie byłoby 2-3 razy. Najelpsze są ryby świeże, ewentualnie wędzone. Ryby z puszek są już pozbawione sporej części składników odżywczych.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Ile należy jeść ryb w tygodniu? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Ile razy w tygodniu można jeść filet z wędzonego łososia? – odpowiada Mgr Agnieszka Pierwoła
- Jak często można jeść ryby? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Jak często można jeść tłuste ryby? – odpowiada Natalia Ulewicz
- Jakie produkty na poprawę pamięci? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Czy można jeść ryby codziennie? – odpowiada Mgr inż. Maria Jagiełło
- Czy polecane są ryby morskie oraz marynowane? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Zastąpienie tuńczyka makrelą albo śledziem – odpowiada Mgr Klaudia Rączkowska
- Czy zupa rybna jest zdrowa? – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Jakie ryby można jeść w ciąży? – odpowiada Mgr Olga Marzol
artykuły
Jak mądrze zrobić zapasy żywności?
W obecnej sytuacji ruszamy do sklepów robiąc duże
Czosnek chroni przed rakiem jelita, a 50 g mięsa dziennie zwiększa ryzyko nowotworu
- W ciągu 25 lat 325 tys. osób, które zmieniły
Zdrowe jedzenie dla cukrzyków
Jedzenie dla cukrzyków jest niezwykle ważnym aspek