Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Sądzę że nie ma takiej konieczności. Proponuje skontaktować się z przychodnia gdzie będą wykonywane badania
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Stosowanie Singular i wziewy a skórne testy alergiczne – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Czy można wykonywać testy skórne podczas kataru? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Picie melisy a wynik testów skórnych na alergię – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Czy przed wykonaniem testów alergicznych należy odstawić lek Dymista? – odpowiada
- Duszności u dziecka po testach skórnych – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Testy alergiczne u rocznego dziecka – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Czy Tantum Verde i Uniben stosowane u dziecka mogą zniekształcać wynik testów alergicznych? – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Testy alergiczne - pyłki drzew II grupy – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Co może oznaczać wynik testów skórnych na alergię? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Kiedy odstawić u dziecka lek Clatra? – odpowiada Lek. dent. Karolina Wapniarska-Wawrzaszek
artykuły
Testy alergiczne (testy antyalergiczne) - testy alergologiczne z krwi, testy na alergie pokarmowe, testy skórne, testy śródskórne, testy prowokacyjne, testy płatkowe
Testy alergiczne powinny wykonać osoby, które dośw
Alergia - testy diagnostyczne
Alergia (inaczej nazywana uczuleniem lub nadwrażli
Alergia pokarmowa u niemowlaka - objawy, przyczyny i leczenie
Alergia pokarmowa u niemowlaka rozpoznawana jest c