Zapytaj lekarza

1 , 0 1 6 , 6 6 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Interpretacje wyników badania krwi u 21-latki

Proszę o interpretację wynikow: kobieta lat 20: WBC - 12.0 (norma: 4.0-10.0), RBC - 5.04 (3.5-5.0) HGB- 14.6 (12.0-16.0) HCT - 44.7 (37-47) PLT- 242 (140-400) PCT- 0.222 (0.150-0.500) MCV-89.0 (80-94) MCH -29.0 (27-34) MCHC - 32.7 (31-37) RDW- 14.7 (11.0-15.0) MPV-9.2 (8.8-12.0) PDW- 16.7 (9.0-16.0) %Limfocyty- 20.6 (24-45) %MXD - 3.5 (1-12) %Granulocyty-75.9 (43.0-75.0)
KOBIETA, 21 LAT ponad rok temu
Katarzyna Szymczak
79 poziom zaufania

Są jakieś objawy? Wyniki mogą wskazywać na infekcje o podłożu bakteryjnym. Sugeruję wizytę u lekarza rodzinnego. Pozdrawiam

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy