Jaką dietę stosować, by nie czuć się głodną?

jestem kobietą ważę 66kg mam 162cm wzrostu.ćwiczę ok godz dziennie.chciałabym ważyć 60 kg.jaką dietę powinnam stosować żeby schudnąć a nie czuć się ciągle głodna
KOBIETA, 33 LAT ponad rok temu

Zanim zaczniesz odchudzanie

Nadejście wiosny i zbliżające się lato stają się motywacją wielu osób do zrzucania nadprogramowych kilogramów. Baszar El-Helou z Pracowni dietetycznej WANILIA, opowiada o tym, jakie kroki należy podjąć, by odchudzanie nie wyrządziło naszemu organizmowi negatywnych symptomów.

 Sylwia Ogrodowczyk
Sylwia Ogrodowczyk

Witam

Dietę dobrze zbilansowaną pod kontem Pani indywidualnych potrzeb kalorycznych i wartości odżywczych.

Po takową dietę moze się Pani zgłosić do mnie tu:http://dbamodiete.pl/dieta-on-line/

Witam serdecznie,

radziłabym zjadać ok. pół kilograma warzyw pod różną postacią, około 3 porcji nabiału, 2-3 szt. owoców. Dokładne ilości powinien dopasować indywidualnie dietetyk. Zapraszam do siebie na Kabaty to ułożymy indywidualna dietę, aby nie czuła się Pani głodna. Pomocne będą też pomiary przemiany materii, które można przy okazji zrobić.

Pozdrawiam
Ewa Ceborska
http://food-diet.pl/

0

Witam!
Dokładne, indywidualne zalecenia żywieniowe mogą być podane po zebraniu wywiadu żywieniowo-chorobowego. Wstępnie zachęcam do przestrzegania zasad racjonalnego żywienia, które podam poniżej.
1. Codzienna aktywność fizyczna i odpowiednia dieta pomaga w zachowaniu pełni zdrowia i kondycji.
2. Podstawą prawidłowej diety jest różnorodność spożywanych produktów. Należy spożywać 4 – 5 posiłków dziennie w odstępach nie dłuższych niż 4 godziny. Dzień powinno rozpoczynać śniadanie.
3. Pełnoziarniste produkty zbożowe (np. chleb razowy, chleb pełnoziarnisty, grube kasze, ryż brązowy) powinny być dla głównym źródłem energii w codziennej diecie.
4. Codziennie należy spożywać warzywa i owoce. Zalecana jest przewaga warzyw nad owocami.
5. Każdego dnia co najmniej dwa razy zaleca się spożywanie mleka i jego przetworów tj. jogurty, kefiry, sery twarogowe.
6. W diecie powinny zostać ograniczone tłuszcze zwierzęce (smalec, tłuste mięsa). Dozwolone są tłuszcze roślinne (tj. olej rzepakowy, oliwa z oliwek).
7. Źródłem białka w diecie powinny być: mięso drobiowe, ryby oraz nasiona roślin strączkowych np. soja, groch, fasola. Należy ograniczyć spożycie tłustego mięsa czerwonego.
8. Przeciwwskazane jest spożywanie dużej ilości soli i słodyczy (źródła „pustych” kalorii).
9. Należy pić wystarczającą ilość płynów– około 1,5-2 litrów dziennie.
10. Należy ograniczyć lub wykluczyć spożywanie alkoholu.
Po przepisy i wskazówki dietetyczne zapraszam również na moją stronę
http://diet-coaching.xaa.pl/ ;
Pozdrawiam,
dietetyk Patrycja Sankowska

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty