Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam!
Jeżeli incydent był jednorazowy, to nie należy przywiązywać do niego zbytniej wagi. Nie zaszkodzi konsultacja psychiatryczna lub psychologiczna. Zdarzenie, które Pani opisała było z dużym ładunkiem lekowym i właśnie emocjami należy się zająć.
Powodzenia
W. Łuczkowski.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Wynik Holter EKG 40-latki do analizy – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Podwyższone ciśnienie tętnicze w nocy – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Wyniki badania Holter 24 h oraz arytmia – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Na której ręce powinnam mierzyć ciśnienie? – odpowiada Paweł Żmuda-Trzebiatowski
- Czy wieczorny skok ciśnienia jest normalny? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Alergia a wartości pomiarów tętna u 28-letniej osoby – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Mierzenie ciśnienia na prawym nadgarstku – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
- Wysokie ciśnienie u 25-latki – odpowiada Mgr Ewa Czernik
- Niskie ciśnienie od kilku dni – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Złe samopoczucie po zabiegu koronarografii – odpowiada Dr n. med. Karol Kaziród-Wolski
artykuły
Ciśnienie tętnicze krwi - jak mierzyć, nadciśnienie, niedociśnienie, puls
Badanie ciśnienia krwi pozwala określić siłę, któr
Ocena wydolności fizycznej - test Coopera, Ryhming-Astrand, Margarii, Ruffiera
Ocena wydolności fizycznej wskazuje na poziom aktu
Zawał znikąd. Dziennikarka opisuje swoje doświadczenia
43 lata i zawał Myślisz, że zawał serca można mie