Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę udać się do lekarza rodzinnego. Będzie on mógł przepisać leki na alergię dostępne tylko na receptę.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Alergia na pyłki a dostępne preparaty lecznicze – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Długotrwałe stosowanie Allegra – odpowiada Lek. Dawid Matyniak
- Zaczerwienienie powieki, opuchlizna okolicy oka a alergia – odpowiada Milena Lubowicz
- Czy to może być zwykła alergia? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Jakie zastosować leki bez recepty przy alergii na chwasty? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Nieustanne kichanie – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Czy duszności i brak możliwości podniesienia głosu to objaw alergii? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Kłucie serca, duszności, problemy z oddychaniem i alergia na pyłki a możliwość wykonania badań – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Co może być przyczyną pokrzywki na ciele? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Czy to może być coś innego niż alergia? – odpowiada Pawe Żmuda-Trzebiatowski
artykuły
Zła wiadomość dla alergików. Wzrosła cena popularnego leku
Wzrosła cena popularnego leku na alergię, który ma
Najbardziej przydatne produkty łagodzące objawy alergii
Krople do oczu Jeśli objawy alergii sprawiają, że
Lekarze ponoszą ryzyko kary finansowej za wypisywanie leków refundowanych dla uchodźców. Dr Sutkowski: "Ta ustawa jest do bani"
Lekarze obawiają się, że jeśli wypiszą receptę na