Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Wapno nie ma żadnego znaczenia w leczeniu alergii więc proponuję go nie stosować niepotrzebnie.
Proszę iść do lekarza rodzinnego celem podjęcia terapii
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Załagodzenie dolegliwości alergicznych przy karmieniu piersią – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Leki bez recepty na alergię na nikiel – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Leki bez recepty na alergię na koty – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Jaką dawkę mogę podać dziecku? – odpowiada Lek. Bartosz Szarawarski
- Co zrobić w przypadku pieczenia, łzawienia oczu oraz kataru? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Lek bez recepty na alergię – odpowiada Dr n. med. Irena Markiewicz-Bendkowska
- Kiedy alergia oczu wymaga interwencji okulisty? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co stosować na alergię na pyłki – odpowiada Małgorzata Panek
- Co mogę stosować przy alergii podczas karmienia piersią? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Długotrwałe stosowanie Allegra – odpowiada Lek. Dawid Matyniak
artykuły
Najbardziej przydatne produkty łagodzące objawy alergii
Krople do oczu Alergiczne zapalenie spojówek to sc
Aleric - skład, działanie, wskazania, dawkowanie, skutki uboczne
Aleric to lek przeciwalergiczny dostępny bez recep
"Wściekłe drapanie w gardle, jakby człowiek najadł się pieprzu". Pacjenci skarżą się na nietypowe objawy Omikronu
Już nie duszności, męczący kaszel czy utrata węchu