Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Pani objawwy wymagają konsultacji alergologa, leki bez recepty otrzmac można w aptece ale znacznie drożej i w małej ilości....
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Leki bez recepty na alergię na koty – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Leki bez recepty na alergię na roztocza i kurz – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Lek Rupafin a alergia – odpowiada Lek. Bożena Mamcarz
- Jakie zastosować leki bez recepty przy alergii na chwasty? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Testy alergiczne wykonywane podczas sezonu – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy podczas odczulania lekiem Staloral należy przyjmować leki na alergię? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Najlepszy lek przeciwalergiczny – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Jakie w tej sytuacji mogę brać leki na alergię? – odpowiada lek. Magdalena Reszczyńska
- Czy przepisane leki na alergię wydają się odpowiednie do moich objawów? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy to może być coś innego niż alergia? – odpowiada Pawe Żmuda-Trzebiatowski
artykuły
Jedna tabletka nie wystarczy. Przed nami wyjątkowo "agresywny" sezon
Eksperci nie mają wątpliwości - co najmniej kilka
Alergiczny katar
Pyłki (obraz mikrokopowy), czyli stan zapalny błon
40 proc. Polaków doświadcza objawów alergii sezonowych. Badanie Biostat dla WP
Aż 45 proc. respondentów nie udaje się do lekarza