Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam,
opuchlizna oczu przy alergiach jest zjawiskiem częstym,
przyjmuje Pani leki przeciwalergiczne?
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Podejrzenie alergii na leki – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Co stosować na alergię na pyłki – odpowiada Małgorzata Panek
- Częste zapalenia płuc i lek na alergię a nadpobudliwość – odpowiada Magdalena Mroczek
- Zaczerwienienie powieki, opuchlizna okolicy oka a alergia – odpowiada Milena Lubowicz
- Alergia a wszywka antyalkoholowa – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Co może być przyczyną alergii? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy można łączyć leki na alergię i alkohol? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Niska temperatura a pojawianie się pokrzywki – odpowiada Piotr Pilarski
- Czy mogę brać Controloc 20 z lekami na alergię? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Czy mam stosować leki na alergię przed zbiegiem powiększania ust? – odpowiada Dr n. med. Diana Kupczyńska
artykuły
Koronawirus w Polsce. Czy można brać leki na alergię przed szczepieniem? Prof. Szuster-Ciesielska odpowiada
Wiosna to dla alergików trudny czas. Na szczęście
Jak wyglądają zmiany skórne w alergii?
Alergia powodująca zmiany skórne to najczęściej al
Pierwsza pomoc po użądleniach. "Nie czekamy na duszności czy omdlenia, bo wtedy może być już za późno na ratunek"
Środki do dezynfekcji, leki przeciwhistaminowe i p