Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Powyższy wynik jest ujemny. Konieczne jest poznanie większej ilości informacji aby móc coś więcej powiedzieć.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Wyniki badań hormonów 28-latki do analizy – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Mała torbiel na jajniku a interpretacja wyników testu Roma – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Wyniki badań przeciwciał z poradni hepatologicznej – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Resztkowe zmiany zapalne i pozapalne w wyniku RTG płuc – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Wynik badania kału 14-letniej osoby do analizy – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Prośba o interpretację wyniku badania moczu u 19-latki – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Wynik badania chlamydia pneumoniae u 65-latka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Niewielkie zagęszczenia pasmowate o charakterze zmian włóknistych w okolicach nadprzeponowych – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Aglutynacja w badaniach nasienia – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Określony podwyższony wynik AFP – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
artykuły
Test ALCAT - co to jest i jak działa?
Test ALCAT jest jedną z metod diagnozowania nadwra
Święta Bożego Narodzenia 2021. Czy warto zrobić test na koronawirusa? Jak zminimalizować ryzyko zakażenia?
Jak zmniejszyć ryzyko zarażenia podczas tegoroczny
Sprawdziłam poziom przeciwciał po zaszczepieniu. Poziom po drugiej dawce przekroczył skalę laboratorium
Jestem ozdrowieńcem zaszczepionym dwiema dawkami s