Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Konieczne badanie lekarskie aby móc coś więcej powiedzieć. Proponuję udać się z dzieckiem do lekarza pediatry lub lekarza rodzinnego.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Przyczyna ulewania u 4-miesięcznego synka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Wodniste stolce u 4-miesięcznego niemowlaka – odpowiada Piotr Pilarski
- Ból głowy, gorączka i zatkany nos u 9-latka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Mokry kaszel i katar u niemowlaka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Gorączka i wymioty białą wydzieliną u dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Chrypka u 14-miesięcznego syna – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co oznacza plama na ręce u niemowlaka? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Brak apetytu i podwyższona temperatura ciała u 10-miesięcznego niemowlaka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Wysoka gorączka przy zapaleniach gardła u dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Ulanie śluzem z krwią u miesięcznej córki – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
artykuły
Mam niepełnosprawne dziecko. Niedawno obchodziło swoje 41. urodziny
Coraz częściej słyszy się o matkach, które rezygnu
Wszawica. Powracający problem polskich przedszkoli?
Wszy wcale nie są reliktem przeszłości ani efektem
Medycyna rodzinna - czym zajmuje się lekarz rodzinny?
Medycyna rodzinna zajmuje się kwestią zdrowia wszy