Zalety gastroskopii
Gastroskopia to badanie, które pomaga wykryć schorzenia układu pokarmowego. Obejrzyj film i dowiedz się, jakie są zalety tego badania. Na ten temat wypowiada się lek. Marcin Radkowski.
Podczas smażenia wytwarzane są różne substancje o działaniu toksycznym (głównie akroleina), które mogą wywoływać opisane objawy. Z kolei potrawy smażone zaliczane są do ciężkożkostrawnych i u wielu osób wywołują dyskomfort. Jeżeli połączy się nakładąjce się na siebie zjawisko odurzenia oparami i problemów gastrycznych sumaryczny efekt związany z jedzeniem smażonych potraw może być naprawdę nieciekawy. Polecam zrezygnować ze smażenia i przygotowywać posiłki korzystając z duszenia i pieczenia.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy można spożywać smażone śniadania? – odpowiada Mgr Ewelina Kozłowska
- Bóle brzucha po zjedzeniu smażonych potraw – odpowiada Dr n. med. Igor Madej
- Mięso smażone a dieta bezglutenowa – odpowiada Mgr Klaudia Rączkowska
- Wprowadzenie smażonych potraw przy karmieniu piersią – odpowiada Dr Anna Brinken
- Karmienie dziecka piersią a spożywanie smażonych potraw – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Jaki olej do smażenia? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- W jaki sposób metoda przygotowania potraw wpływa na ich wartość odżywczą? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Powiększona trzustka i nadmierna ilość gazów w jelitach – odpowiada Mgr inż. Monika Biziel
- Czego używać do smażenia? – odpowiada Mgr Natalia Główka
- Dlaczego kłują mnie jelita? – odpowiada Mgr inż. Angelika Piskorz
artykuły
Częste jedzenie frytek a konsekwencje dla zdrowia
Badania na całym świecie skupiają się coraz części
Najgorszy wybór na śniadanie. Produkty powodujące ból stawów #ZdrowaPolka
Bóle i stany zapalne stawów mogą zdarzać się nawet
Jak uniknąć kłopotów z przewodem pokarmowym?
Unikanie smażonego Spożywanie tłustego, smażonego