Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Tak, może Pani spróbować karmić syna innym mlekiem i obserwować rezultaty. Jeżeli to nie pomoże, warto będzie odwiedzić pediatrę. Pozdrawiam!
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Alergia na mleko krowie u 5-miesięcznego dziecka – odpowiada Mgr Magdalena Małecka
- Alergia na mleko u niemowlaka – odpowiada Dr n. med. Karol Kaziród-Wolski
- Podejrzenie alergii pokarmowej u niemowlaka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Reakcja alergiczna na mleko u 3-tygodniowego dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy alergia jest powodem przez który w kale niemowlaka jest krew? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Bebilon 3 a zatwardzenie u dziecka – odpowiada Sylwia Ogrodowczyk
- Czy mogę zmienić teraz mleko u dziecka? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Rozszerzanie diety u 7-miesięcznego dziecka z alergią – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Dlaczego dziecko nie może zrobić kupki? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Problemy z jedzeniem u niemowlaka a nietolerancja laktozy – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
5 najdziwiniejszych alergii
Alergia - epidemia naszych czasów Jest jedną z naj
Poznaj nowość: Bebilon 2 BIO - dobro natury połączone z osiągnięciami współczesnej nauki
Pierwszy kontakt „skóra do skóry" po porodzie,
Bebilon 2 to kompletna kompozycja*, zawierająca także składniki naturalnie występujące w mleku matki
Artykuł sponsorowany Sytuacja, kiedy karmie