Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Zakażenie tą bakterią może być przyczyną posocznic z zapaleniem płuc. Rokowanie jest poważne. Wymaga intensywnego leczenia.
Jest to najczęściej zakażenie szpitalne .
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy taki wynik rtg płuc u mojego taty to poważne zagrożenie? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Nawracające zapalenia płuc - co robić? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Co znaczy takie zapalenie płuc? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Proszę o odpowiedź na pytanie, dotyczące zapalenia płuc – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Nawracające zapalenia oskrzeli - jak się wreszcie wyleczyć? – odpowiada Lek. Magdalena Kowalska
- Wzmożenie rysunku odoskrzelowego płuc w RTG płuc – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Stan podgorączkowy po zapaleniu płuc - jaka przyczyna? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy te objawy mogą oznaczać zapalenie płuc? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Ból w klatce piersiowej po leczeniu zapalenia płuc – odpowiada Dr n. med. Karol Kaziród-Wolski
- Szmery w oskrzelach po zapaleniu płuc – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
artykuły
Klebsiella pneumoniae (pałeczka zapalenia płuc) - objawy, drogi zakażenia, skutki, leczenie
Klebsiella pneumoniae, czyli pałeczka zapalenia pł
Zakażenia szpitalne - co je wywołuje i czym grożą?
Na całym świecie nie ma takich szpitali ani takich
Zachłystowe zapalenie płuc - patogeneza, objawy, diagnostyka, leczenie
Zachłystowe zapalenie płuc należy do specyficznego