Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam. Postawienie diagnozy bez obejrzenia zmiany nie jest możliwe. Konieczna jest wizyta u lekarza.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy to może być pokrzywka kontaktowa? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy od przegrzania organizmu mogą wypaść wszytskie włosy na ciele? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Wysypka podobna do różyczki u mężczyzny – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Problem z pokrzywką na ciele 30-latka – odpowiada Lek. Bartłomiej Grochot
- Co stosować na mocną pokrzywkę? – odpowiada Magdalena StusiĹska
- Czy u 11-letniego syna mogło dojść do przegrzania organizmu? – odpowiada
- Co znaczą te czerwone plamy po pobycie w solarium? – odpowiada Mgr Aleksandra Franiewska
- Czy pokrzywka jest groźną chorobą? – odpowiada Lek. Iwona Stajkowska
- Ostra i nagła pokrzywka u dziecka – odpowiada Dr n. med. Maciej Pastuszczak
- Jak wyleczyć pokrzywkę? – odpowiada Piotr Pilarski
artykuły
Wysypka u niemowląt - objawy, odra, ospa wietrzna, trądzik, potówki, pokrzywka
Wysypka u niemowlaka może pojawić się na twarzy, p
Skandal w programie "MasterChef". Mariusz Komenda wylądował w szpitalu
Żar z nieba, do tego ciepło bijące od gotowania i
5 najdziwiniejszych alergii
Alergia - epidemia naszych czasów Jest jedną z naj