Kobieta , 29 lat Proszę o interpretację wyników badań tarczycy TSH - 1,290 NORMA - 0,270 - 4,200 FT4 13,7 NORMA 12,0 - 22,0 FT3 3,39 NORMA 3,10 - 6,80 Oczywiście widzę, że wynik jest w zakresie normy, ale konwersja jest bardzo słaba... Czy to już powinnam wspomagać leczeniem?
Odpowiedź na pytanie znajduje się poniżej.
 Redakcja abcZdrowie
Redakcja abcZdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Witamy serdecznie!

Zebraliśmy dla ciebie dodatkowe informacje dotyczące tematów poruszanych w pytaniu. Skorzystaj z linków poniżej, aby dowiedzieć się więcej:

Artykuły na ten temat
Normy laboratoryjne

Aldosteron - badanie, normy, interpretacja wyników

Aldosteron to hormon należący do grupy mineralokortykosteroidów produkowanych przez korę nadnerczy. Jego najważniejszą funkcją jest regulacja gospodarki wodno-elektrolitowej organizmu. Prowadzi on do wzrostu wchłaniania sodu i wzrostu wydalania potasu...

Badanie TSH - hormony tarczycy, choroby, normy, minusy badania

TSH - wyniki i interpretacja, skuteczność badania

Kiedy dochodzi do zaburzeń w sferze funkcjonowania tarczycy, lekarz pierwszego kontaktu kieruje pacjenta na określenie poziomu TSH i ocenia wyniki badania TSH. Tarczyca to gruczoł, który wydziela i wytwarza do krwi hormony, tj. tyroksynę - T4 i trójjodotyroninę...