Zapytaj lekarza

1 , 0 1 4 , 0 1 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Endokrynologia: Pytania do specjalistów

Co powoduje mocne pocenie w okolicy intymnej?

Witam mam 20 lat i jestem facetem mam taki problem że strasznie się pocę w okolicy miejsc intymnych aż do tego stopnia że mam mokre bokserki i plamy na...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek Paweł Szadkowski

Jak leczyć zdiagnozowany wtórny hipogonadyzm hipogonadotropowy?

Zdiagnozowano u mnie wtórny hipogonadyzm hipogonadotropowy. Chciałabym się dowiedzieć, czy da się to leczyć i jak to leczyć? Słyszałam o zmianie diety...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek Paweł Szadkowski

Jak interpretować wynik badania tarczycy u osoby sennej?

Witam prosiłbym o odczytanie wyników hormonów mojej tarczycy. Mam 18 lat. TSH 1,2 ulU/ml (0,27-4,7) Ft3 4,1 pg/ml (2,6-5,4) Ft4 1,3 ng/dl (0,82-1,5) Wylądowałem...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek Paweł Szadkowski

Do jakiego lekarza powinna udać się osoba z kłopotami z oddychaniem?

Nazywam sie agnieszka mam 39lat jestem po 5 porodach ostatni to cesarskie ciecie moj ginekolog odkryl u mnie niedoczynnosc tarczycy tylko nie leczona do...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek Paweł Szadkowski

Jak pozbyć się natrętnych myśli o chłoniaku?

Wiam serdecznie , choruję na hashimoto anty tpo 2000 mam zdiagnozowaną niedoczynność tarczycy TSH 4,402 MAM 23 LATA . Ostatnio miałam zakażenie paciorkowcowe,...

Jak interpretować wynik badania tarczycy u 18-latka z ciągłym osłabieniem?

Witam czy wyniki tarczycy dla 18 latka są dobre? : TSH 1,2ulU/ml , ft3 4,1 pg/ml , ft4 1,3 ng/dl. Mam dużo nerwicowych objawów, ciągle osłabienie uczucie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jerzy Bajko

Dlaczego czuję ucisk w okolicach gardła?

dziendobry przeszlam badania i wyniki wszystko jest dobre locznie z tarczyca a ja mam ucisk w ghardle jak by puchlo co kilka dni i utrzymuje sie tylko...

ODPOWIADA 2 EKSPERTÓW:
Lek. Konstanty Dąbski
Mgr Agnieszka Jabłonowska

Czym się różni badanie tarczycowe FT3 od FT4?

Dzień dobry, czym się różni badanie tarczycowe fT3 od fT4 (chodzi mi co wykrywaja)? Bo nie wiem które zrobić, czy zrobić dwa?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek Paweł Szadkowski

Jakie leczenie powinna podjąć osoba z niedoczynnością tarczycy tracąca świadomość?

Hej, mam też niedczynność tarczycy, tężyczkę i tracę świadomość. Psychicznie też często bez rewelacji. Mam też napady z hiperwentylacją, nie mogę złapać...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jerzy Bajko

Jak interpretować wynik badania FT3 i FT4 i czy oznacza to chorobę tarczycy?

Dzień Dobry,mam 37 lat i stwierdzone pcos.Dzisiaj odebrałam wyniki,Ft3 4,26;ft4 13,2;tsh 1,28;atg 68,02 i atpo 0,64,czy te wyniki oznaczają chorobę tarczycy?wizytę...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek Paweł Szadkowski

Jaki testosteron powinna przyjmować osoba w wieku 40-lat?

Witam.Mam 40 lat,chodzę na siłownię ale nie jestem zadowolony z efektów.Wiadomo że w moim wieku testosteron jest na niższym poziomie.Proszę o info bezpiecznego...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek Paweł Szadkowski

Jak interpretować wynik badania tarczycy u 18-latka?

Witam czy wyniki tarczycy dla 18 latka są dobre? : TSH 1,2ulU/ml , ft3 4,1 pg/ml , ft4 1,3 ng/dl. Mam dużo nerwicowych objawów, ciągle osłabienie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jerzy Bajko

Jak interpretować wynik badania tarczycy u osoby chorującej na nerwicę?

Witam. Mam 25 i choruje na nerwicę, biorę lek parogen, bardzo mała dawke. Moje wyniki tarczycy to, TSH: 3,23; FT3: 3,61; FT4: 0,79. Czy mam się czym martwić...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek Paweł Szadkowski

Jak interpretować wynik badań tarczycy i jaką stosować dawkę leku Euthyrox?

Dzien dobry. Mam pytanie odnosnie interpretacji wynikow. Mam niedoczynnosc tarczycy. Biore euthyrox 50. Pol roku temu mialam wynik tsh ponad 3. Teraz wynik...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek Paweł Szadkowski

Jakie leczenie powinna podjąć osoba z wysokim poziomem przeciwciał?

Witam. Mam stwierdzone wysokie przeciwciała anty tpo ok. 400 a tsh w granicach 1,5.ojciec choruje na Hashimoto oraz niedoczynność. Czy należy włączyć leczenie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek Paweł Szadkowski

Co jest powodem mdłości podczas prowadzenia samochodu?

Witam. Od jakiegoś pół roku robi mi się słabo gdy prowadzę auto na dłuższych trasach szczególnie. Nie mdleje, bo zjeżdżam na pobocze i otwieram okna. Rzadko...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek Paweł Szadkowski

Co oznacza pojawienie się wola zamostkowego u osoby po usunięciu tarczycy?

Witam 3 lata temu miałam całkowicie usunięta tarczycę.Obecnie zaobserwowano pojawienie się wola zamostkowego.Co to oznacza i jakie powinny być dalsze...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek Paweł Szadkowski

Co oznacza wynik badania anty-TPO i anty-TG?

Witam robiłam badania na tarczycę. Chciałabym się dowiedzieć czy mam wynik dobry na Przeciwciała anty-TG 10,45. Przeciwciała anty- TPO 0,21

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek Paweł Szadkowski

Kiedy wykonać test na HIV, aby wynik nie był zakłamany?

Chciałabym zrobić test na hiv, ale boję się, że może być fałszywie pozytywny. Podejrzewam, że choruję na Hashimoto, a choroby autoimmunologiczne mogą dać...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek Paweł Szadkowski

Co oznacza TSH L69 u 41-latki?

Co oznacza TSH (ICD-9) :L69? Mam 2,350.

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek Paweł Szadkowski
Strefa Kobiety