Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Dzień dobry :). Proszę umówić się na konsultację do lekarza dermatologa. Lekarz podczas konsultacji obejrzy zmiany, zbada je. Jeśli będzie taka potrzeba zleci wykonanie badań dodatkowych. Następnie będzie mógł postawić diagnozę oraz wdrożyć odpowiednie leczenie. Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia.
www.lenartowiczclinic.pl
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co mogą oznaczać takie zmiany skórne na rękach? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Zmiany skórne na dłoniach i stopach – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Co oznaczają czerwone i ciepłe zmiany skórne? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Jakie maści mogę zastosować na te krostki na dłoniach? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Dlaczego mam te krostki na rękach? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Wypukłe plamki na przedramieniu – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co znaczą takie zmiany skórne na twarzy? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Co znaczyć może taka wysypka na dłoniach? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Pęcherzyki na skórze dłoniach – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Czerwone niewielkie kropki na skórze rąk – odpowiada Lek. Ewa Rybicka
artykuły
Niepokojące sygnały, które wysyła twoja skóra. Czy na pewno wiesz, co oznaczają?
Nasza skóra porozumiewa się z nami. W jaki spo
Czerwone plamy na nogach - najczęstsze przyczyny
Czerwone plamy na nogach nie tylko nieestetycznie
Kwas azelainowy - efekty, wskazania, właściwości
Kwas azelainowy z uwagi na działanie przeciwbakter